Vigtigheden af trænerens relationskompetancer

Hvorfor er trænerens relationskompetencer vigtige i forhold til spillerenes udvikling, læring og trivsel?
Og hvordan ser FCM U17 Cheftræner Claus Therkildsen på emnet?


Hvorfor er trænerens relationskompetencer vigtige? 

Den nuværende ungdomsgenerations (generation Z) opvækst i trygge rammer med fokus på at optimere tingene for den enkelte, har gjort at rammerne for læring, udvikling og trivsel har ændret sig markant.
Hvor vi tidligere igennem ledelsesmæssige og fagfaglige kompetencer har kunne udnytte den ledelsesmæssige ramme og fagligheden til at udvikle fodboldspilleren, kræves der nu en langt større individualisering og forståelse af den enkelte person, såvel som spiller og menneske. For at udløse den enkelte spillers potentiale må fodboldtræneren derfor anvende relationskompetence, som et supplement til de ledelsesmæssige og fagfaglige kompetencer.
Fodboldtrænerens relationskompetence, som er evnen til at se den enkelte spiller på hans egne præmisser og afstemme sin egen adfærd herefter uden at fralægge sig lederskabet, samt evnen til at være autentisk og tage det fulde ansvar for relationens kvalitet. Det er implicit, at relationskompetencen skal understøtte trivsel, udvikling og læring for hver enkelt spiller.

FC Midtjyllands U17 Cheftræner Claus Therkildsen
Alt det har Lars Lunde taget en snak med FC Midtjyllands U17 Cheftræner Claus Therkildsen om. Snakken tager afsæt i Claus´ Pro-opgave, ”Trænerens Relationskompetencer”. I Pro-opgaven har han undersøgt om relationer er afgørende for spillerens udvikling, læring og trivsel.

Hør episoden på Talento
Er du interesseret i at høre om, hvorfor trænerens relationskompetencer er afgørende for spillerens udvikling, læring og trivsel. Hvordan Claus bruger individuelle læringsstile og personlighedsprofiler i sin hverdag med spillerne på FCM´s Akademi. Hvorfor trivsel, metalrobusthed og selvværd er altafgørende for en god relation. Så klik på linket og lydt med i denne episode af Talento – for den ambitiøse træner. Lydt med i denne episode af Talento – podcast for den ambitiøse træner.
https://anchor.fm/talentofodbold/episodes/19-Hvorfor-er-trnerens-relationskompetencer-vigtig-i-forho...T
ilbage til nyheder >